Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Opsætning af festival: Frivillig arbejds uge 31

1. august 2021 kl.10:00 - 11. august 2021 kl.17:00

Tilmelding som frivillig

Vær med i fællesskabet som frivillig på Danmarks meget hyggelige festival!

Foreningen har brug for alle gode kræfter for at få festivalen klar til gæsterne kommer, afholde den og nedtage den efterfølgende.

Vi starter søndag kl. 10.00 før festivalen og slutter onsdagen efter festivalen kl. 17.00.

Der er mange gode folk der kommer år efter år og tager en tjans; 1000 tak til dem!

Og .. der er plads til flere, for festivalen vokser. Alle tilmelder sig på blanketten her.

Når du melder dig som frivillig bliver du automatisk gratis medlem af foreningen.

Bare 8 timers frivilligt arbejde under festivalen giver gratis festival-armbånd.

Der er ingen ansatte, men vi er en gruppe med tovholderfunktioner, og også her er der plads til flere. Festivalen står selv for indkvartering og forplejning af bands og frivillige som spiser sammen, så der er brug for mange i køkkenteltet. Der er også plads til gode folk i barerne, indgangen, børneteltet, trafiksikkerhed og bålpassere mm

Vi starter opsætning af festivalpladsen søndag kl. 10.00 inden festivalstart. Vi sætter de store telte op, sætter lys, bygger scener mm og krea-holdet laver udsmykning, nogen laver mad og andre passer børnene. På for- og efterlejr er der fuld forplejning til dig og dine børn.

Festivalen står selv for bespisning af alle – publikum, frivillige, kursister og musikere, som alle spiser morgenmad og aftensmad sammen. Køkkenholdet laver således morgenmad, sandwich/salat til frokost, kage samt aftensmad, og selvfølgelig tilhørende oprydning/opvask/rengøring. Der er et køkkenteam, Ingrid og Brian, der står for planlægning og indkøb.

 

Om morgenen er der en tovholder, der kender til hvad der skal laves til morgenmad. En ‘Runner’ mellem køkken og bar sørger for at lagkager, sandwich mm leveres i de enkelte barer til salg. Her kan de unge være med; minimumsalder for en Runner er 15 år. Er man under 18 år må man max arbejde 8 timer i alt.

Vi bliver meget glade for, hvis folk der har arbejdet på køkkenholdet vil komme og hjælpe med nedtagning søndag kl. 12.00

Overblik:

  • 8 timers arbejde under festivalen gir gratis festivalarmbånd.
  • 12 timers arbejde under festivalen gir gratis festivalarmbånd samt aftensmad fredag og lørdag.
  • 16 timers arbejde under festivalen gir gratis festivalarmbånd og fri camping, samt fuld forplejning (2 x aftensmad, 3 x morgenmad, 3 x sandwich).
  • For- og efterlejr (fem døgn i alt gir gratis festivalarmbånd). Arbejder du også 8 timer under festivalen er der tillige fuld forplejning og gratis camping under festivalen til dig og dine børn (<15 år).
  • Vagtplaner hænger ved Mobil-oplader pavillonen.

Opgaver under festivalen

Læs mere om de forskellige opgaver her

Forlejr:

Opsætning af festivalen starter søndag kl. 10.00 og vi arbejder med alt hvad der skal laves, så festivalen er klar torsdag. Opgaverne er mangeartede fra opbygning af barer, rejsning af telte, trække kabler, sætte lys, rengøring af alt fra lageret, klargøre musikerindkvartering, børneteltet, sy flag og udsmykning, bygge og klippe hæk – og alt muligt…. Vi har også brug for et madhold, der vil sørge for morgen –frokost – aftensmad, for vi bliver sultne. Alle frivillige får mad mens opsætning / nedtagning af festivalen foregår. Der er travlt og det er sjovt, og om aftenen efter maden kan vi mødes i Bålhuset til en kop øl eller kaffe og en sang. Forlejr og efterlejr kan kombineres (der skal arbejdes 5 hele dage) og hvis du også vil arbejde 8 timer under festivalen er der fuld forplejning og gratis camping også under festivalen.

Efterlejr:

Nedtagning af festivalen starter allerede søndag efter endt festival kl. ca. 12.00, hvor alle, også publikummer giver en hånd med nedtagning. Kl. 16.00 er der fællesspisning og hyggekoncert i Bålhuset (søndag efter festivalen tæller således ikke med i de fem døgn). Nedtagningen fortsætter mandag for Efterlejr-holdet, frem til onsdag kl. 17.00. Opgaverne er nedpilning af telte, barer, lys, scener, oprydning, rengøring, pakning af lageret m.m.

Forlejr og efterlejr kan kombineres (der skal arbejdes 5 hele dage) og hvis du også vil arbejde 8 timer under festivalen er der fuld forplejning og gratis camping også under festivalen.

Opgaver under festivalen:
Køkken:

Festivalen står selv for bespisning af alle – publikum, frivillige, kursister og musikere, som alle spiser sammen og samtidig. Køkkenholdet laver således morgenmad, sandwich/salat til frokost samt aftensmad og kage, og selvfølgelig tilhørende oprydning/opvask/rengøring. Skriv gerne under bemærkninger om du foretrækker at arbejde morgen, dag eller aften.

Der er et køkkenteam som står for planlægning og indkøb. Køkkenteamet planlægger hvad vores frokostsandwich/salat skal bestå af og der vil være tydelig beskrivelse af, hvad der skal i. Du vil blive sat i gang af tovholderen. Om morgenen er der en tovholder, der kender til hvad der skal laves til morgenmad. Der er en kage–tovholder der sætter gang i lagkage/bage-holdet.

En ‘Runner’ mellem køkken og bar sørger for at lagkager, sandwich mm leveres i de enkelte barer til salg. Her kan de unge være med. Minimumsalder for en Runner er 15 år. Er man under 18 år må man max arbejde 8 timer i alt.

Vi bliver meget glade for, hvis folk der har arbejdet på køkkenholdet vil komme og hjælpe med nedtagning søndag kl. 12.00 

 

Bar:

Der er tre barer i alt; en bar midt på festivalpladsen, en bar på Williams mark og en satellitbar ved Danseladen (få varer, begrænset åbningstid). Du skal sælge fadøl, sandwich, suppe, kaffe og lagkage og andet godt. Baren er åben fra torsdag kl. 17.00 og hver dag fra kl. 10,00 til sent, undtaget søndag hvor kun baren på Williams mark er åben, og kun fra 9 – 12. Der er mindst to på vagt af gangen i hver bar. Når festivalen afrundes søndag formiddag hjælper alle bar-folk med at rydde barerne op, se manual i hver bar.

Du skal være fyldt 21 år for at stå i baren og helst kunne forstå dansk. Har du mulighed for at indgå i et team er det godt, da kasseapparaterne skal benyttes korrekt, og der er brug for folk, der er gennemgående og kan blive introduceret på forhånd. Kan du komme torsdag kl. 16 og blive introduceret, vil det være en fordel.

Kan du komme torsdag morgen og være med til at færdig indrette barerne, vil det være dejligt. Hvis du kan komme endnu før er det bare skønt, for barerne skal bygges op.

I baren har man en venlig og imødekommende åbenhed overfor alle der kommer. Der lægges en god stemning ud og folk vil føle, at dette er en magisk festival. Der vil ligge en manual i hver bar og der er teamfolk, der er bekendt med procedurer.

Baren har en tovholder, som introducerer alle og som man kan kontakte ved behov.

En ‘Runner’ mellem køkken og bar sørger for at lagkager, sandwich mm leveres i de enkelte barer til salg. Her kan de unge være med. minimumsalder for en Runner er 15 år. Er man under 18 år må man max arbejde 8 timer i alt.

Indgang:

I indgangen sælger du billetter (armbånd) til festivalen samt udleverer armbånd til frivillige og gæster. Der tages imod kontanter og Mobile Pay og alt registreres i kasseapparatet. Indgangen er åben fra torsdag kl. 17.00 og hver dag fra kl. 9.00 til ca. 22.00 undtaget søndag hvor indgangen lukkes kl. 11. Der er mindst to på vagt af gangen.

Indgangen har en tovholder, som introducerer alle og som man kan kontakte ved behov.

Indgangen fungerer også som info. Der vil ligge en manual og der er teamfolk, der er bekendt med procedurer. Har du mulighed for at indgå i et team (16+) er det godt, da kasseapparater gerne skal benyttes korrekt, og der er brug for folk, der er gennemgående og kan blive introduceret på forhånd. Kan du komme torsdag kl. 15.00 og blive introduceret, er det en fordel.

I indgangen har man en venlig og imødekommende åbenhed overfor alle der kommer. Der lægges en god stemning ud og folk vil vide, allerede når de køber billet / får armbånd, at dette er Danmarks hyggeligste festival :)

Børneteltet:
Børneteltet har brug for folk som kan støtte op om børnenes leg, når de gerne vil male på sten eller trøjer, spille spil eller andet. Jævnligt skal man rundt om samle forskellige gøglerting mv sammen og hvis der kommer en regnbyge, skal man sikre at ting der ikke tåler vand kommer i tørvejr. Man skal ikke passe børnene men være faciliterende. Hvis musikere der spiller koncert har behov for børnepasning, passer man deres børn, mens de er på scenen. Vagterne ligger typisk i tidsrummet 10.00 – 18.00.
Renholdet:
WC/BAD: Hver ca. 4. time skal der gøres rent på festivalens træk-og-slip toiletter og vaskeområdet. Der skal rengøres vaske, toiletkummer (der er seks toiletter), gulv, tømmes spande og der skal sørges for wc-papir på alle seks steder. Der skal se pænt ud. Der vil hænge en manual ved rengøringsremedierne. Man arbejder to timer ad gangen. Der vil være et vagtskema

Der er en HUSALF man kan kontakte ved behov.

Husalfter:
Før festivalen skal der sættes senge og madrasser klar i telte og sovekabiner samt skurvogne. Der skal redes op, håndklæder lægges klar mv. Alle steder skal der gøres rent og pænt. Der skal rejses familietelte til musikerovernatning. Under festivalen viser man musikerne til rette når de ankommer samt skifter sengetøj mv, når de rejser. Søndag tager man al sengetøjet af og lægger til vask samt rydder madrasser mv på plads. Hvis man ønsker denne tjans skal man melde sig som TEAM og komme på Forlejr samt arbejde 8 timer under festivalen.
Trafiksikkerhed:
På udvalgte steder ved vejen skal der stå folk og hjælpe, informere festivalens gæster / kunstnerne om hvor de skal parkere, samt udlevere parkeringstilladelser. Trafikholdet er venlige og imødekommende og tilstræber størst mulig sikkerhed for vores gæster og mindst mulig gene for vores naboer. Der er en manual, og man møder ind ved Skovmosevejs tilkørsel fra Smidstrupvej.

Der er en tovholder på trafikholdet som introducerer og kan kontaktes ved behov.

Skraldeholdet:

Vi har tre gode mænd Flemming Bo, Store Søren og Christian på skraldeholdet. Du skal melde dig som TEAM (16+) hvis du ønsker at være med på denne tjans. Kasser med flasker, dåser mv samles og gøres klar til flaskepant afhentning. Poser med affald snøres til og lægges på trailer til bortskaffelse hos affaldsselskabet. Pladsen tjekkes for affald, så her hele tiden er pænt. Vi lægger en forventning ud til folk om at være med til at holde rydde op efter sig selv og sin næste, så her er generelt rigtig pænt alle vegne.

Pladsmand M/K:

Vi har brug for et par gode folk som står klar til at løfte diverse opgaver på festivalpladsen under festivalen. Opgaver vil f.eks. være at hjælpe med at flytte rundt på borde og stole i Viseteltet og Cafesceneteltet, når der skal være forskellig slags indretning. Blåhuset ordnes løbende, så man kan sidde ved borde og stole, at der tændes bål og er brænde og spande med vand ved alle bålfade, flaget skal hejses og tages ned til tiden etc.

Chauffør:

Festivalen afhenter og bringer musikere efter aftale i lufthavnen på alle tidspunkter af døgnet, i festivalens bil. VI laver en plan med tidspunktet og andre nødvendige informationer. Vi har brug for to til tre rare Chauffører, så meld dig gerne.

MoPF-Shop:

Musik over Præstø Fjord har en butik hvor man kan købe vintage genbrugstøj og nye T-shirts med unika håndlavet tryk (kreeret af Jesper Berring). Her er også salg af musikkernes CD’er. Madbilletter sælges helst mellem 17.00 – 18.00 torsdag, fredag og lørdag samt fredag, lørdag, søndag morgen kl. 9.00 – 10.00. Køb straks ved ankomst, de billetter du ikke har købt i forslag. MoPF shoppen fungerer også som Info og der sker en koordinering med Indgangen. Der vil ligge en manual.
Har du mulighed for at indgå i et team (16+) er det godt, for der er brug for nogen der er gennemgående. Kan du komme torsdag morgen og være med til at færdig indrette MoPF-Shoppen, vil det være en fordel. De der er her torsdag kl. 17.00 mødes i MoPF-Shoppen til koordinering.

I MoPF-Shoppen har man en venlig og imødekommende åbenhed overfor alle der kommer. Der lægges en god stemning ud og folk vil føle, at dette er en magisk festival. Alle der arbejde i MoPF-shoppen er velkomne til at hjælpe søndag kl. 12 med at pakke den sammen.

Der er en tovholder i MoPF shoppen, der kan kontaktes ved behov.

Konferencier:

En konferencier har ansvar for en scene, for at præsentere de optrædende kunstnere og for at servicere dem og lydmanden. Konferencien sikrer også at der indrettes for publikum med borde, bænke eller andet så det passer til den aktuelle forestilling, efter aftale med kunstnerne/festivalen. Samtidig sikrer konferencien at der er pænt og ryddet både på og omkring scene/dansegulv/areal ude og inde.

Samarit:

Festivalen har en samarit til at tage sig af småskader, der kan ske på festivalen. Samaritterteltet er tæt ved indgangen. Al færdsel på festivalen er på eget ansvar og festivalpladsen er en privat have, så vær selv opmærksom på at passe på hinanden. Som samarit er ens telefonnummer tilgængeligt ved opslag med foto ved barerne, indgangen og ved Danseladen. Så ringer folk ved behov.

ANDET: måske har du haft en tjans i tidligere år, som ikke er beskrevet men som du gerne vil have. Eller der er noget særligt du tænker, du gerne vil stå for. Skriv i bemærkninger på tilmeldningsblanketten hvad det er og vi snakker om det. Har du en sårbarhed der gerne skulle tages hensyn til så skriv det i bemærkninger

Detaljer

Start:
1. august 2021 kl.10:00
Slut:
11. august 2021 kl.17:00
Hjemmeside:
https://www.mopf.dk/bliv-frivillig/

Sted

Musik over Præstø Fjord
Smidstrupvej 69
Tappernøje, 4733 Danmark
+ Google Maps
Se Sted hjemmeside

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *