Tilmelding som frivillig

Vær med i fællesskabet som frivillig på Danmarks meget hyggelige festival!

Foreningen har brug for alle gode kræfter for at få festivalen klar til gæsterne kommer, afholde den og nedtage den efterfølgende.

Vi starter søndag kl. 10.00 før festivalen med kaffe og morgenmøde og slutter onsdagen efter festivalen kl. 17.00. Søndag kl. 15.00 afslutter vi selve festivalen med mad, hygge og koncert i Bålhuset.

Der er mange gode folk der kommer år efter år og tager en tjans; 1000 tak til dem!

Når du melder dig som frivillig skal du være medlem af foreningen (gratis) meld dig ind her.

Bliv Frivillig ved at udfylde frivillig blanketten klik på tilmeld knappen.

Vi er en non-profit forening. Der er ingen ansatte, men vi er en gruppe med tovholderfunktioner, og også her er der plads til flere. Festivalen står for forplejning af bands og til dels frivillige og sælger mad til vores gæster, så der er brug for mange i køkkenteltet. Der er også plads til gode folk i baren, indgangen, børneteltet, trafiksikkerhed og bålpassere mm

Vi starter opsætning af festivalpladsen søndag kl. 10.00 inden festivalstart. Vi sætter de store telte op, sætter lys, bygger scener mm og krea-holdet laver udsmykning, nogen laver mad og andre passer børnene. På for- og efterlejr er der fuld forplejning og gratis camping på frivilligcampen tæt ved festivalpldsen.

Festivalen står selv for bespisning af alle – publikum, frivillige, kursister og musikere, som alle spiser morgenmad og aftensmad sammen. Køkkenholdet laver således morgenmad, sandwich/salat til frokost, kage samt aftensmad, og selvfølgelig tilhørende oprydning/opvask/rengøring samt indkøb. 

Om morgenen er der en tovholder, der kender til hvad der skal laves til morgenmad. En ‘Runner’ mellem køkken og bar sørger for at lagkager, sandwich mm leveres i baren til salg. Her kan de unge være med; minimumsalder for en Runner er 15 år. Er man under 18 år må man max arbejde 8 timer i alt under festivalen.

Vi bliver meget glade for, hvis folk der har arbejdet på køkkenholdet vil komme og hjælpe med nedtagning søndag kl. ca. 11.30

Overblik:

Vi kan bruge alle de frivillige som har lyst til at hjælpe med. Tak til alle de frivillige som år efter år kommer og som stadig støtter op. 

Så vi vil være meget glade, hvis du vil lægge

16 + timers arbejde som giver dig gratis camping, fri entre og mad under hele festivalen. Du kan også vælge at lægge

12 timer som giver dig fri entre og aftensmad fredag og lørdag.

eller 8 timer som giver fri entre til festivalen.

Melder du dig til opsætning og/eller nedtagning, ialt 5 dage får du fri entre og fri camping ved festivalpladsen  og lægger du oveni 8 timers arbejde under festivalen får du også fuld forplejning under festivalen.

 

  • Vagtplaner hænger ved Mobil Ladepladsen..

Opgaver under festivalen

Læs mere om de forskellige opgaver her

Forlejr:

Opsætning af festivalen starter søndag kl. 10.00 med kaffe og morgenmøde Vi arbejder med alt hvad der skal laves, så festivalen er klar torsdag kl. 16.00. Opgaverne er mangeartede fra rejsning af telte, opbygning af bar, trække kabler, sætte lys, rengøring af alt fra lageret, klargøre musikerindkvartering, børneteltet, sy flag og udsmykning, bygge og klippe hæk – og alt muligt…. Vi har også brug for et madhold, der vil sørge for morgen –frokost – aftensmad, for vi bliver sultne. Alle frivillige får mad mens opsætning / nedtagning af festivalen foregår. Der er travlt og det er sjovt, og om aftenen efter maden kan vi mødes i Bålhuset til en kop øl eller kaffe og en sang. Forlejr (sø-tors) og efterlejr (ma-ons) kan kombineres til 5 dages arbejde ialt og hvis du også vil arbejde 8 timer under festivalen er der fuld forplejning også under festivalen.

Efterlejr:

Nedtagning af festivalen starter allerede søndag kl. ca. 11.00, hvor alle, også publikummer giver en hånd med nedtagning. Nedtagningen fortsætter mandag for Efterlejr-holdet, frem til onsdag kl. 17.00. Opgaverne er nedpilning af telte, barer, lys, scener, oprydning, rengøring, pakning af lageret m.m.

Forlejr og efterlejr kan kombineres (der skal arbejdes 5 hele dage) og hvis du også vil arbejde 8 timer under festivalen er der fuld forplejning også under festivalen.

Opgaver under festivallen

Køkken:

Festivalen står selv for bespisning af alle – publikum, frivillige, kursister og musikere, som alle spiser sammen og samtidig. Køkkenholdet laver således morgenmad, sandwich/salat til frokost, kage samt aftensmad, og selvfølgelig tilhørende oprydning/opvask/rengøring. Skriv gerne under bemærkninger om du foretrækker at arbejde morgen, dag eller opvask om aftenen.

Der er et køkkenteam som står for planlægning og indkøb. Køkkenteamet planlægger hvad vores frokostsandwich/salat skal bestå af og der vil være tydelig beskrivelse af, hvad der skal i. Du vil blive sat i gang af tovholderen. Om morgenen er der en tovholder, der kender til hvad der skal laves til morgenmad. Der er en kage–tovholder der sætter gang i lagkage/bage-holdet.

En ‘Runner’ mellem køkken og bar sørger for at lagkager, sandwich mm leveres i de enkelte barer til salg. Her kan de unge være med. Minimumsalder for en Runner er 15 år. Er man under 18 år må man max arbejde 8 timer i alt under festivalen.

Vi bliver meget glade for, hvis folk der har arbejdet på køkkenholdet vil komme og hjælpe med nedtagning søndag kl. ca 11.30 

 

Bar:

Der er én bar, Den våde Violin, midt på festivalpladsen. Du skal sælge fadøl, sandwich, suppe, kaffe og lagkage og andet godt. Baren er åben fra fredag og lørdag kl. 9.30 til sent. Der er mindst to på vagt af gangen. Søndag formiddag hjælper alle bar-folk der har tid og lyst med at rydde barerne op, se manual i hver bar.

Du skal være fyldt 21 år for at stå i baren og helst kunne forstå dansk. Har du mulighed for at arbejde 16 timer og indgå i et team er det godt, da kasseapparaterne skal benyttes korrekt, og der er brug for folk, der er gennemgående og kan blive introduceret på forhånd.

Kan du komme torsdag morgen og være med til at færdig indrette baren, vil det være dejligt. 

I baren har man en venlig og imødekommende åbenhed overfor alle der kommer. Der lægges en god stemning ud og folk vil føle, at dette er en magisk festival. Der vil ligge en manual i hver bar og der er teamfolk, der er bekendt med procedurer.

Baren har en tovholder, Nikolaj, som introducerer og som man kan kontakte ved behov.

En ‘Runner’ mellem køkken og bar sørger for at lagkager, sandwich mm leveres i baren til salg. Hvis han/hun har travlt må man hjælpe med at hente. Her kan de unge være med. minimumsalder for en Runner er 15 år. Er man under 18 år må man max arbejde 8 timer i alt under festivalen.

Indgang:

I indgangen tager  du imod billetter og udleverer armbånd til festivalens gæster samt udleverer armbånd til 8 og 12 timers frivillige. Du tjekker på liste over solgte billetter, gæstelisten og listen over frivillige og krydser folk af.  Indgangen er åben torsdag kl. 18.00 – 22.00 samt fredag og lørdag fra kl. 9.00 til ca. 22.00. Søndag er åbent kl. 9.30 – 11.30 hvor vi også hjæpes ad med at rydde op. Der er mindst to på vagt af gangen.

Indgangen har en tovholder, Birte, som introducerer og som man kan kontakte ved behov.

Indgangen fungerer også som info. Der vil ligge en manual og der er teamfolk, der er bekendt med procedurer. Har du mulighed for at indgå i et team (16+) er det godt.

I indgangen har man en venlig og imødekommende åbenhed overfor alle der kommer. Der lægges en god stemning ud og folk vil vide, allerede når de får armbånd, at dette er Danmarks hyggeligste festival :)

Børneteltet:

Børneteltet har brug for folk som kan støtte op om børnenes leg, når de gerne vil male på sten eller trøjer, spille spil eller andet. Jævnligt skal man rundt om samle forskellige gøglerting mv sammen og hvis der kommer en regnbyge, skal man sikre at ting der ikke tåler vand kommer i tørvejr bla Farmorhusets ting. Man skal ikke passe børnene, men være faciliterende. Hvis musikere der spiller koncert har behov for børnepasning, passer man deres børn, mens de er på scenen. Vagterne ligger typisk i tidsrummet 10.00 – 18.00.

Renholdet:

WC/BAD: Hver ca. 4. time skal der gøres rent på festivalens træk-og-slip toiletter og vaskeområdet. Der skal rengøres vaske, toiletkummer (der er syv toiletter), gulv, tømmes spande og der skal sørges for wc-papir på alle seks steder. Der skal se pænt ud. Der vil hænge en manual ved rengøringsremedierne. Man arbejder 1½ time ad gangen. Der vil være et vagtskema.

Husalfter:

Før festivalen skal der sættes senge og madrasser klar i værelser, hytter,  sovekabiner samt skurvogne. Der skal redes op, håndklæder lægges klar mv. Alle steder skal der gøres rent og pænt. Under festivalen viser man musikerne til rette når de ankommer samt skifter sengetøj mv, når de rejser. Søndag tager man al sengetøjet af og lægger til vask samt rydder madrasser mv på plads.

Der er en tovholder, Helle, som introducerer og kan kontaktes ved behov.

Trafiksikkerhed:

På udvalgte steder ved vejen skal der stå folk og hjælpe, informere festivalens gæster / kunstnerne om hvor de skal parkere, samt udlevere parkeringstilladelser. Trafikholdet er venlige og imødekommende og tilstræber størst mulig sikkerhed for vores gæster og mindst mulig gene for vores naboer. Der er en manual, og man møder ind ved Skovmosevejs tilkørsel fra Smidstrupvej. Der er vagter fra 9.00 – til sen aften.

Der er en tovholder, Martin, på trafikholdet som introducerer og kan kontaktes ved behov.

Skraldeholdet:

Vi har også gode folk på denne tjans, Thor, Flemming Bo, Store Søren og Christian. Du skal melde dig som TEAM (16+) hvis du ønsker at være med på denne tjans. Kasser med flasker, dåser mv samles og gøres klar til flaskepant afhentning. Poser med affald snøres til og lægges i affaldskontainer. Pladsen tjekkes for affald, så her hele tiden er pænt. Vi lægger en forventning ud til folk om at være med til at holde rent, rydde op efter sig selv og sin næste, så her er generelt rigtig pænt alle vegne.

Pladsmand M/K:

Vi har brug for et par gode folk som står klar til at løfte diverse opgaver på festivalpladsen under festivalen. Opgaver vil f.eks. være at hjælpe med at flytte rundt på borde og stole i Viseteltet og Bålhuset, når der skal være forskellig slags indretning. Blåhuset ordnes løbende, så man kan sidde ved borde og stole, at der tændes bål rundt i bålfadene og der ligger brænde og står spande med vand ved alle bålfade. Kvindetissehuset skal gøres rent og Yellow Corner skylles  flaget skal hejses og tages ned til tiden etc.

Chauffør:

Festivalen afhenter og bringer musikere efter aftale i lufthavnen og til deres sovested på alle tidspunkter af døgnet, i festivalens bil. VI laver en plan med tidspunktet og andre nødvendige informationer. Vi har brug for to til tre rare Chauffører, så meld dig gerne. Husk at man slet ikke må drikke alkohol hvis man melder sig til denne tjans. Skriv om du helst vil morgen eller aften.

MoPF-Shop:

Musik over Præstø Fjord har en butik hvor man kan købe vintage genbrugstøj og nye T-shirts med unika håndlavet tryk (kreeret af Jesper Berring). Her er også salg af musikkernes CD’er. Her er systue så vi kan få ordnet hvad der er brug for og musikere kan få lavet småreperationer ved behov. 

MoPF shoppen fungerer også som Info og der sker en koordinering med Indgangen. Der vil ligge en manual.
Har du mulighed for at indgå i et team (16+) er det godt, for der er brug for nogen der er gennemgående. Kan du komme torsdag morgen og være med til at færdig indrette MoPF-Shoppen, vil det være en fordel. De der er her torsdag kl. 17.00 mødes i MoPF-Shoppen til info.

I MoPF-Shoppen har man en venlig og imødekommende åbenhed overfor alle der kommer. Der lægges en god stemning ud og folk vil føle, at dette er en magisk festival. Alle der arbejde i MoPF-shoppen er velkomne til at hjælpe søndag kl. 11 med at pakke den sammen.

Der er en tovholder i MoPF shoppen, der kan kontaktes ved behov.

Konferencier:

En konferencier har ansvar for en scene, for at præsentere de optrædende kunstnere og for at servicere dem og lydmanden. Konferencien sikrer også at der indrettes for publikum med borde, bænke eller andet så det passer til den aktuelle forestilling, efter aftale med kunstnerne/festivalen og kan få hjælp af en pladsmand. Samtidig sikrer konferencien at der er pænt og ryddet både på og omkring scene/dansegulv/areal ude og inde. Vi har Dansetoppens scene – Viseteltets scene – Bålhusets scene – Dansetræets scene. 

Samarit:

Festivalen har en samarit til at tage sig af småskader, der kan ske på festivalen. Samaritterteltet er tæt ved indgangen. Al færdsel på festivalen er på eget ansvar og festivalpladsen er en privat have, så vær selv opmærksom på at passe på hinanden. Som samarit er ens telefonnummer tilgængeligt ved opslag med foto ved baren og indgangen. Så ringer folk ved behov.

ANDET: måske har du haft en tjans i tidligere år, som ikke er beskrevet men som du gerne vil have. Eller der er noget særligt du tænker, du gerne vil stå for. Skriv i bemærkninger på tilmeldningsblanketten hvad det er og vi snakker om det. Har du en sårbarhed der gerne skulle tages hensyn til så skriv det i bemærkninger