Spillemandsprisen og Buskspilsprisen

 Spillemandsprisen uddeles hvert år til en som gennem sit virke har bidraget til at udbrede kendskabet til den nordiske folkemusik. Prisen uddeles fredag eftermiddag under Dansetræet. Statuetten  er udformet af den lokale kunstner Susanne Kirsaa  https://www.kirsaastudio.com/

Buskspilsprisen blev indført i 2014 og uddeles til en eller flere som er særligt aktive i buskspil, det uformelle musikmøde som er en hjørnesten i at videreføre folkemusikkens tradition, gennem generationer og på tværs af aldre. Priserne uddeles fredag eftermiddag under Dansetræet. Prisen er keramik af en lokal brugskunstner Lilian Jensen  https://www.jensenpotter.dk/Jensenpotter.dk/Om.html

 

Viseprisen blev indført i 2022 og bliver uddelt søndag kl. 10.00 i Viseteltet. Viseprisen uddeles i samarbejde med Visens Venner. Prisen i 2024 er udformet af en lokal bronzestøber Allan Olsen   

 

D.T.S. Bjerregaard Fond – Prisvinder Koncert

MoPF er blevet inviteret til at samarbejde med D.T.S. Bjerregaards Fond omkring den årlige prisuddeling. Ønsker I / du at deltage skal der inden 1. maj indsendes en indspilning af en af de udvalgte melodier skrevet af Saugman Bjerregaard samt en original polka. Hver vinder/gruppe præsenterer deres vindermelodier på MoPF. Se mere info på www.saugmannbjerregaardsfond.dk  under: Begivenheder, 2024 Konkurrence. Årets prisvindere spiller således op til dans med repertoire af D.T.S. T Bjerregaard og nye polka kompositioner på årets MoPF i Dansetoppen lørdag.

Tinglutiprisen

Tinglutiprisen bliver uddelt som en anerkendelse til en person, eller en initiativgruppe, der gennem sit virke inspirerer, igangsætter og formidler folkemusikalske udfoldelser i Danmark. Prisen uddeles under Danseræet fredag eftermiddag. 

I over 40 år har Tingluti Publikationsfond gennem Tingluti Forlag udgivet folkemusikalsk materiale til musikpædagogisk arbejde med børn og unge, materiale som er kendt blandt brugere over hele landet.

Idéen til Tingluti Publikationsfond opstod hos musikpædagog, docent Ejnar Kampp. Kampp virkede fra 1952 som dirigent og inspirator for Tingluti Ensemblet, som i årenes løb har optrådt med folkemusik og dans for hundredetusinder mennesker overalt i Europa. Han inspirerede også mange, mange mennesker rundt om i Danmark til at gå i gang med lokale kor og danse-grupper.

Af de mest populære Tingluti-udgivelser må nævnes ”Rend og Hop med sang og spil”, en samling af 100 folkemelodier og danse fra mange lande, samlet og bearbejdet af musikpædagog og spillemand Fin Alfred Larsen og Ejnar Kampp. Sammen med den meget populære progressive guitar skole ”Spil bare løs”, samlet og redigeret af Ebbe Nielsen, er disse udgivelser solgt i mere end 900.000 eksemplarer. De findes i private hjem, på vore biblioteker og på uddannelsesinstitutioner over alt i Danmark.

Tingluti Prisen indstiftedes efter Ejnar Kampp’s død d. 12.1.2007.